ZURICH - De overname van private bankingactiviteiten van ING heeft de kosten van de Zwitserse bank Julius Baer vorig jaar flink opgedreven. Dit bleek maandag bij de publicatie van de jaarcijfers van de bank.

Het personeelsbestand van de bank groeide na de overname met 16 procent tot bijna 3600. Hierdoor stegen de personeelskosten ook met 16 procent. De kostenpost algemene uitgaven nam met 17 procent toe, vooral door uitgaven aan IT en marketing.

Tegenover de hogere kosten stonden hogere baten. Deze stegen met 13 procent echter minder hard dan de kosten. De bank maakte onder de streep een nettowinst van 503,9 miljoen Zwitserse frank (387,2 miljoen euro), tegen 473,2 miljoen Zwitserse frank in 2009.

Reorganisatie

Julius Baer kreeg de ING-onderdelen begin 2010 in handen. Private banking is het leveren van bankdiensten aan vermogende particulieren. De Zwitserse bank betaalde 334 miljoen euro voor de activiteiten die ING verkocht als onderdeel van een reorganisatie.

De bank kondigde aan kapitaal terug te geven aan de aandeelhouders. Het dividend wordt met 50 procent verhoogd en de bank gaat voor 500 miljoen Zwitserse frank aandelen terugkopen.