AMSTERDAM - Het logo van verfspecialist AkzoNobel staat voortaan op de achtervleugel van de formule 1-wagens van het raceteam van Vodafone-McLaren. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend, zonder financiële details te melden.

Tegelijkertijd breidt AkzoNobel de reeds bestaande samenwerking met McLaren Group flink uit. De Nederlandse verfspecialist levert sinds 2008 al lak voor de Formule 1-wagens van het Vodafone-McLaren-raceteam.

Het bedrijf gaat nu een nieuwe partnerschap aan om producten te ontwikkelen die mogelijk door de hele McLaren-groep kunnen worden gebruikt.

''Het is voor ons een kraamkamer van R&D'', aldus een woordvoerder van AkzoNobel. ''80 procent van de technologie die ze voor het raceteam van McLaren hebben ontwikkeld, verkopen wij nu binnen de auto-industrie.''

Dieper

De door AkzoNobel voor McLaren ontwikkelde lak heeft onder meer het voordeel dat die een veel kortere droogtijd heeft dan andere lakken.

Onderzoekers van de coatingsdivisie van AkzoNobel nemen straks plaats in het technologie- en testcentrum van McLaren in Woking, vlak bij Londen. ''Wij stappen veel dieper in McLaren'', aldus de woordvoerder.

Vrijdag onthulde McLaren de nieuwe Formule 1-wagen in Berlijn. Het Britse raceteam pakte groots uit met de MP4-26 op de Potsdamer Platz. De motor van de bolide wordt geleverd door Mercedes-Benz.