NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York kwamen woensdag nauwelijks van hun plaats. Beleggers namen vooral hun winsten na de sterke opmars van dinsdag. Goede berichten over de arbeidsmarkt brachten de markt niet in beweging.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot nagenoeg onveranderd op een stand van 12.041,97 punten.

De Nasdaq, belangrijk voor de stemming in de technologiesector, noteerde eveneens rond de slotstand van dinsdag op 2750,16 punten. De breder samengestelde S&P 500-index verloor 0,3 procent tot 1304,03 punten.

ADP

Salarisstrookverwerker ADP meldde voorbeurs dat de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven afgelopen maand met 187.000 banen is gegroeid.

Dat waren er 42.000 meer dan economen hadden voorspeld. De cijfers gelden als een voorbode voor de officiële werkgelegenheidscijfers van de Amerikaanse overheid, die vrijdag naar buiten komen.

''Het ADP-rapport was erg positief, maar gezien de geweldige handelsdag gisteren, verbaast het niet dat beleggers nu hun winsten nemen'', zei een analist van John Thomas Financial.

Manpower

Uitzendconcern Manpower leverde 0,4 procent in. De op twee na grootste uitzender ter wereld zag de omzet vorig kwartaal flink stijgen door een sterke vraag naar uitzendkrachten in Europa.

Onder de streep boekte Manpower echter een verlies, door afschrijvingen en reorganisatielasten.

Whirlpool

De producent van huishoudelijke apparaten Whirlpool verloor 5,3 procent nadat de winstcijfers van het bedrijf beneden de verwachtingen waren gebleven.

Bij de stijgers zaten Time Warner en Mattel. Het aandeel van mediaconcern Time Warner won 8,6 procent, terwijl speelgoedfabrikant Mattel 1 procent in waarde steeg. Beide bedrijven behaalden beter dan verwachte kwartaalresultaten.

De euro noteerde 1,3803 dollar. Bij sluiting van de Europese beurzen was de munt 1,3790 dollar waard.