BOSTON - Biotechnologiebedrijven Sanofi-Aventis en Genzyme zijn het eens over een fusie. Dat meldde persbureau Reuters maandag op basis van twee bronnen bekend met de situatie.

De overeenstemming is opmerkelijk, aangezien Genzyme zich van meet af aan heeft verzet tegen een overname.

Volgens de bronnen is er in de principe-overeenkomst tussen Sanofi en Genzyme een extra recht voor de Genzyme-aandeelhouders opgenomen.

Aandeelhouders zouden iets extra's tegemoet kunnen zien als het experimentele medicijn Lemtrada (tegen multiple sclerose) bepaalde doelen haalt in de omzet en regelgeving.

Deal

Een van de bronnen verwacht dat de deal binnen een week of twee definitief zal worden. Dat zou voor 15 februari zijn, de datum tot waarop aandeelhouders van Genzyme hun stukken aan Sanofi kunnen aanbieden.

Eerder op maandag werd bekend dat het Amerikaanse Genzyme de boeken heeft geopend voor het Franse Sanof-Aventis voor het zogeheten due dilligence-onderzoek.

Sanofi

De Fransen, die in oktober hun vijandig bod lanceerden, bieden 69 dollar per aandeel Genzyme, maar dat bestempelden de Amerikanen als te laag. Die zagen meer in een bod tussen de 84 en 89 dollar per aandeel. De totale waarde van het bod ligt op circa 18,5 miljard dollar (13,5 miljard euro).

Van de Europese Commissie heeft Sanofi al toestemming gekregen voor de overname.