AMSTERDAM - Bierbrouwer Heineken heeft de productie in Tunesië volledig hervat. Wat het stilleggen van de productie het concern heeft gekost, kon een woordvoerster van de onderneming maandag niet aangeven.

Donderdag 13 januari werd de productie in het Noord-Afrikaanse land stilgelegd in verband met (politieke) onrusten. Tien Nederlanders werden teruggehaald en alle medewerkers - in totaal werken er 750 mensen voor Heineken in Tunesië - werden naar huis gestuurd.

Sinds 20 januari is de brouwerij weer volledig operationeel. Heineken heeft op de locatie van de Nouvelle de Brasserie Sonobra naast een bierbrouwerij ook een water- en frisdrankfaciliteit.

Tunesië

Heineken heeft in Tunesië naar eigen schatting een marktaandeel van 10 procent op een totale biermarkt van 1,2 miljoen hectoliter per jaar. In 2009 zette Heineken wereldwijd 125,2 miljoen hectoliter bier af.

Maandag werd bekend dat de brouwer in Egypte de productie heeft gestopt en het Nederlandse personeel heeft teruggehaald in verband met de rellen in het land. Ook andere grote Nederlandse bedrijven hebben personeel gerepatrieerd en de productie stilgelegd.