TOKIO - Autofabrikant Toyota roept wereldwijd bijna 1,7 miljoen auto's naar de garage terug, omdat de kans bestaat dat de wagens een defect aan de brandstofleiding hebben.

Het gaat vooral om auto's in thuisland Japan. 421.000 auto's die worden teruggeroepen, bevinden zich op de buitenlandse markt, zo maakten Toyota en het Japanse ministerie van Transport woensdag bekend.

In de brandstofleiding kunnen kleine scheurtjes ontstaan. Als de scheurtjes doorzetten, kan dat lekkages veroorzaken, aldus het ministerie. In Japan zijn 140 meldingen binnengekomen. In geen van de gevallen had het defect een ongeluk veroorzaakt, aldus het ministerie.

Garage

In Nederland moeten 6606 Toyotabezitters met hun auto terug naar de garage. Het gaat om het model Toyota Avensis, gebouwd tussen 2000 en 2008. De eigenaren krijgen persoonlijk bericht, liet een woordvoerder van de Japanse autofabrikant woensdag weten.

Wereldwijd moeten ook andere modellen terug naar de garage, zoals types van Crown en Lexus, de luxemerken van Toyota. De afgelopen jaren heeft Toyota wereldwijd vele miljoenen auto's teruggeroepen wegens onder meer problemen met het gaspedaal.