Laos opent aandelenbeurs

AMSTERDAM – Het communistische Laos opent dinsdag een aandelenbeurs. Het land hoopt hiermee zijn grootste ondernemingen van meer kapitaal te voorzien en zo de economie te stimuleren, zo melden buitenlandse media maandag.

Laos is een van de armste landen ter wereld. De aandelenmarkt wordt gevestigd in de hoofdstad Vientane. Voorlopig verhandelt de beurs alleen aandelen van de twee staatsbedrijven, Electricite du Laos Generation Company en Banque Pour Le Commerce Exterieur Lao.

De effectenbeurs van Zuid-Korea investeert 9,7 miljoen dollar in de beurs van Laos en heeft daarmee een belang van 49 procent. De centrale bank van Laos investeert 10,2 miljoen dollar, goed voor 51 procent. Ook buurland Thailand heeft financiële steun aangeboden.

Inkomsten

De opening van de beurs moet bedrijven een andere bron van inkomsten bieden, naast die van banken, zo stelt een analist tegenover persbureau AP. “Een brede kapitaalmarkt zal de economische ontwikkeling ondersteunen.”

Nieuwe investeerders hebben enthousiast ingeschreven op aandelen in de twee staatsbedrijven. Bestuursvoorzitter Dethphouvang Moularat zegt in een interview met AFP te verwachten dat tegen het einde van het jaar ook drie tot vijf andere bedrijven een beursgang zullen wagen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie