AMSTERDAM - Value8 zal na de omgekeerde beursgang van het nieuwe uitzendbedrijf Aamigo Groep een belang houden van 17 procent in het nieuwe beursfonds. Dat blijkt donderdag uit een toelichting van EDCC.

De partij die het uitzendbedrijf heeft verkocht, DGC, en een groep investeerders zullen samen een meerderheidsbelang aanhouden.

Aamigoo is de nieuwe naam van een groep bedrijven in de uitzendbranche, met een omzet van 120 miljoen euro en een operationele nettowinst van meer dan 2 miljoen euro. Na de uitgifte van nieuwe aandelen bij de omgekeerde beursgang zal dat neerkomen op een winst per aandeel van 0,04 euro.

Het nieuwe beursgenoteerde uitzendfonds zal in de eerste twee weken van 2011 meer informatie geven over de activiteiten, de groeiplannen en het management.

Lege huls

Op 8 februari houdt EDCC een aandeelhoudersvergadering, waarna het bedrijf zijn naam kan wijzigen in Aamigoo Group. Het aantal uitstaande aandelen, dat door de 'reverse listing' verzesvoudigt, kan na die vergadering door een 'reverse split' weer worden verkleind.

Door acht aandelen samen te voegen tot een aandeel wil het bedrijf voorkomen dat zijn koers beneden 1 euro uitkomt. "Aamigoo Group wil geen pennystock zijn".

De 'lege huls' EDCC, die voor 90 procent in handen was van Value8, het investeringsfonds van Peter Paul de Vries, betaalt voor de uitzendactiviteiten met nieuwe aandelen.

Free float

Daarvan zijn 9 miljoen gewone, verhandelbare aandelen, die worden geplaatst bij de verkopende partij DGC. De overige 34,75 miljoen nieuwe aandelen zijn niet-verhandelbare A-aandelen. Deze zullen naar de groep investeerders gaan en mogelijk deels naar DGC.

Het bedrijf zegt een goede liquiditeit van het aandeel na te streven, maar erkent dat het percentage van de aandelen dat voor de beurshandel beschikbaar is, de 'free float', in eerste instantie zeer laag is.

Stijgen

Voor 27 december was al niet meer dan 11 procent vrij verhandelbaar en dat percentage zakt nu "fors" door de uitgifte van de nieuwe, grotendeels niet-verhandelbare aandelen. Op termijn moet de 'free float' echter weer stijgen naar 20 tot 30 procent, mede door de financiering van groei met nieuwe aandelen.

EDCC is een zogenaamd 'veilingfonds', waarin slechts op twee veilingmomenten per handelsdag kan worden gehandeld: om 11.30 uur en 16.30 uur.