Stijgende lijn Wall Street zet weer niet door

NEW YORK (ANP/RTR) - Na een positieve opening donderdag wisten de indices op de Amerikaanse effectenbeurzen de winsten weer niet vast te houden.

Na een positieve opening donderdag wist de belangrijkste graadmeter op de Amerikaanse effectenbeurzen de winst weer niet vast te houden.

Dinsdag leek het er even op dat de weg omhoog definitief was ingeslagen, nadat president Obama het eens was geworden met de Republikeinen over het verlengen van een belastingmaatregel, maar de stijgende lijn zette in de dagen erna niet door. Beleggers blijven onzeker over het toekomstbeeld.

Wel komen de S&P 500-index en de Nasdaq steeds rond de hoogste niveaus in twee jaar tijd, maar de Dow blijft achter. De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen eindigde de dag op een stand van 11.370,06 punten, vrijwel onveranderd ten opzichte van het slot van de dag ervoor.

De breder samengestelde S&P 500-index pakte er 0,4 procent bij tot een stand van 1233 punten. Technologiebeurs Nasdaq pakte er 0,3 procent bij tot een stand van 2616,67 punten.

Laagste punt

Donderdag hadden beleggers wel weer wat richtinggevend nieuws om zich aan vast te klampen. Het ministerie van Arbeid maakte donderdag bekend dat het vierweekse gemiddelde van het aantal aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen op het laagste punt in twee jaar tijd was uitgekomen. Dat voedde de hoop dat de arbeidsmarkt eindelijk aantrekt.

En vorige week daalde het aantal uitkeringsaanvragen met 17.000 tot 421.000. Analisten hadden op 425.000 aanvragen gerekend.

Volgend jaar

Dat nieuws zorgde voor een hogere opening. Een sterker wordende dollar en een vooruitblik van chemieconcern DuPont over 2011 zetten de Dow toch weer lager. Beleggers waren teleurgesteld in de vooruitblik die zwaargewicht DuPont gaf voor volgend jaar. Het aandeel verloor dik 1,5 procent in waarde en was daarmee de sterkste daler in de Dow.

Een euro kostte aan het eind van de handel op Wall Street 1,3243 dollar. Aan het eind van de handel op de Europese beurzen was dat nog 1,3200 dollar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie