AMSTERDAM - Het teakhoutbeleggingsfonds Goodwood Investments is failliet. De rechtbank heeft eerder deze week het faillissement uitgesproken omdat het fonds onvoldoende geld had om aan zijn verplichtingen aan onder anderen leveranciers en medewerkers te voldoen, meldt Goodwood op zijn website.

Goodwood verkeerde al geruime tijd in financiële problemen. Er was geen zicht op verbetering van deze situatie. Daarom heeft Goodwood faillissement aangevraagd, aldus de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Volgens Goodwood heeft het faillissement geen gevolgen voor de beleggingen. Het geld is daadwerkelijk belegd in teakbomen in Brazilië en de opbrengstrechten zijn ondergebracht bij een stichting.

Brazilië

Goodwood werd opgericht in 1993 en bood tot 2008 investeringen aan in teakhoutplantages in Brazilië. Volgens de AFM hebben tot januari 2008 in totaal 14.000 beleggers circa 200 miljoen euro ingelegd.

Sinds 2008 mocht het fonds van de AFM geen nieuwe beleggingsobjecten meer aanbieden. Het mocht nog wel de bestaande beleggingen beheren.

De AFM wijst er nog eens in het algemeen op dat beleggingen in teakhout riskant zijn.