LELYSTAD - Fornix Biosciences gaat op zoek naar een onderneming uit de gezondheidssector die via zijn notering op de Amsterdamse beurs kan komen. Deze uitkomst van een herziening van de strategie maakte Fornix woensdag bekend.

De herziening werd dit jaar ingezet na verkoop van de allergietak. Fornix heeft nu alleen nog een divisie die actief is op het gebied van medische hulpmiddelen. Dit onderdeel wil het bedrijf ook verkopen, waarna een min of meer lege beursnotering overblijft.

Als het niet lukt binnen een acceptabele periode een partner voor een fusie of overname te vinden, zal Fornix worden ontmanteld. Dan wordt de beursnotering beëindigd. Het bestuur van Fornix gaat verder de overheadkosten verlagen.

De plannen van Fornix lijken sterk op het toekomstbeeld dat grootaandeelhouder Value8 onlangs schetste. Het investeringsfonds van oud-directeur van de Vereniging van Effectenbezitters Peter Paul de Vries maakte onlangs duidelijk veel te zien in een omgekeerde overname door een bedrijf uit de medische sector.

Fornix liet weten dat het ook heeft gekeken naar uitbreiding van de divisie medische hulpmiddelen. Uiteindelijk kwam het bedrijf echter tot de conclusie dat dit voor een beursgenoteerde onderneming niet de voorkeur verdiende.