NEW YORK - De Amerikaanse effectenbeurzen kwamen woensdag weer wat in beweging, tegen het eind van de handel werd de stemming wat positiever. Al sinds het begin van de week zit er nauwelijks beweging in de beurshandel op Wall Street.

Dinsdag leek het er even op dat de weg omhoog weer was gevonden, maar gedurende de handel keerde het tij en waren de uitslagen weer gering.

De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen sloot de dag af op een stand van 11.372,48 punten, een stijging van 0,1 procent ten opzichte van de dag ervoor.

De S&P 500-index pakte er 0,4 procent bij tot een stand van 1228,28 punten, het hoogste niveau sinds september 2008. Technologiebeurs Nasdaq ging richting een slotstand van 2609,16 punten, een stijging van 0,4 procent.

Weinig richtgevend nieuws

Beleggers hebben weinig richtinggevend nieuws om zich aan vast te klampen. Een belastingakkoord dat de Amerikaanse president Obama maandag met de Republikeinen sloot, leek te zorgen voor wat leven in de brouwerij.

De beurzen veerden dinsdag aan het begin van de handel dan ook op, maar het enthousiasme was van korte duur. Woensdag zei Larry Summers, economisch adviseur van het Witte Huis, dat het Congres zich wel binnen een paar weken achter het akkoord moest scharen, anders zou het 'dubbeledipspook' weer opduiken.

Volgens Summers zal de economie meer dan verwacht profiteren van de maatregelen die onder andere belastingvoordeel voor de midden- en welgestelde klasse behelst.

Home Depot

Doe-het-zelfketen Home Depot maakte woensdag bekend volgend jaar een nieuwe dienst te lanceren om meer klanten aan zich te binden. Klanten kunnen dan online een product kopen en dat vervolgens in de winkel ophalen. Het aandeel Home Depot won 1,4 procent in waarde.

Een euro kostte aan het eind van de handel op Wall Street 1,3257 dollar. Aan het slot van de handel op de Europese beurzen was dat 1,3230 dollar.

an de handel op de Europese beurzen was dat 1,3230 dollar.