NEW YORK - Beleggers op Wall Street zijn maandag weinig enthousiast aan de week begonnen. Na een licht negatieve opening bleven de indices gedurende de handel rond de slotstanden van vorige week hangen, net als eerder op de dag in Europa het geval was.

Investeerders hadden de ogen op Europa gericht, waar de ministers van Financiën van de landen van de eurozone bijeen waren om te praten over de schuldencrisis.

Aan het slot van de handel in New York waren de uitslagen gering. De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen sloot de eerste handelsdag van de week af op een stand van 11.362,19 punten, 0,2 procent lager dan het slot van vorige week.

De breder samengestelde S&P 500-index kwam amper (min 0,1 procent) van zijn plaats op een stand van 1223,12 punten. De S&P staat inmiddels wel bijna op het hoogste punt dit jaar; op 5 november tikte die de 1227 punten aan.

Technologiebeurs Nasdaq pakte er een fractie (0,1 procent) bij tot een stand van 2594,92 punten.

IMF

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) opperde afgelopen weekeinde het idee om nog meer geld in het al bestaande Europese noodfonds te stoppen. Dat fonds heeft nu een omvang van 750 miljoen euro.

Duitsland liet meteen al weten daar niet voor te voelen. Ook de Nederlandse minister Jan Kees de Jager ziet er geen heil in.

De ministers zijn bijeen om te praten over de steun aan Ierland en de financiële situatie van landen als Portugal en Spanje.

Bernanke

Dichter bij huis speelde een zondag gepubliceerd interview met centralebankpresident Ben Bernanke nog een rol op de aandelenbeurzen.

In het interview gaf hij aan dat de Fed bereid is tot extra maatregelen als de economie onvoldoende aantrekt. Verder voorspelde hij dat de werkloosheid in de VS nog zeker vier jaar hoog blijft.

Een euro kostte aan het eind van de handel op Wall Street 1,3303 dollar, aan het eind van de handel in Europa was dat 1,3265 dollar.