HELMOND - Producent van technisch textiel Gamma Holding verdwijnt mogelijk van de beurs.

 Investeerder en aandeelhouder Gilde Buy Out Partners wil 29 euro per gewoon aandeel Gamma betalen. De twee partijen zijn in overleg over een bod op alle aandelen van Gamma, zo maakte het bedrijf uit Helmond vrijdag bekend.

Gilde heeft al bijna 24 procent van Gamma in handen. De investeerder is tevens in gesprek met Parcom Capital Management over een deelneming door Parcom aan het bod dat Gilde mogelijk uitbrengt.

Grootaandeelhouders

Parcom is onderdeel van ING, dat op zijn beurt al ruim 26 procent van Gamma bezit. Een andere grootaandeelhouder is Kempen Capital Management, met een belang van ruim 10 procent.

''De gesprekken zijn heel recent, maar gezien de koersstijging van vandaag vonden wij het zinvol om een persbericht naar buiten te brengen'', zo liet een woordvoerder van Gamma Holding vrijdag weten. ''Ook om alle geruchten de kop in te drukken''.

Het aandeel Gamma noteerde vrijdagmiddag 5,5 procent hoger op 28,25 euro. De totale marktwaarde van Gamma bedraagt ruim 200 miljoen euro.

Kredietfaciliteiten

Vorige week meldde Gamma nog met zijn banken overeenstemming te hebben bereikt over de aanpassing van enkele kredietfaciliteiten. Zo gaat de rente die Gamma moet betalen fors omlaag en kunnen banken de leningen niet meer omzetten in preferente aandelen.

Eerder dit jaar verkocht Gamma het onderdeel Vlisco. Daarmee nam de schuldenlast van het bedrijf flink af.

Gamma telt 4500 werknemers en is actief in 34 landen. Het bedrijf heeft een notering aan Euronext Amsterdam. Vorig jaar leed het bedrijf mede door de economische recessie een verlies van 69 miljoen euro op een omzet van 658 miljoen euro.