AMSTERDAM – Een vredesakkoord bij Wegener lijkt dichtbij. De Centrale Ondernemingsraad van het uitgeefconcern heeft afspraken gemaakt met de nieuwe bestuursvoorzitter Truls Velgaard, zo meldt de raad donderdag.

De afspraken zouden onder meer betrekking hebben op de manier waarop de uitgever wordt bestuurd en over outsourcing van ICT-activiteiten, aldus de or-voorzitter Jos van Rijsingen tegen het FD.

De centrale ondernemingsraad van uitgeefconcern Wegener verwacht op korte termijn geen grote reorganisatie bij het bedrijf. De doelstellingen kunnen volgend jaar zonder ingrijpende maatregelen worden gehaald, zo meldde de raad donderdag.

Bestuurscrisis

Wegener verkeert sinds oktober in een bestuurscrisis. Het vertrek van Wegener-topman Joop Munsterman werd toen bekendgemaakt, vanwege een 'verschil van inzicht over het te voeren beleid'. Moederbedrijf Mecom schoof daarop een Velgaard naar voren.

Mecom zal het huidige beleid bij Wegener handhaven, zegt Van Rijsingen. Dat houdt in dat grote besluiten van het moederbedrijf eerst voor goedkeuring langs de raad van commissarissen, het nieuwe bestuur en de ondernemingsraad van Wegener moeten gaan.

Geen reorganisatie

Daarnaast zou een plan om alle ICT-activiteiten uit te besteden van tafel geveegd zijn. In het oorspronkelijke plan betekende dat voor honderd werknemers het einde van hun loopbaan bij Wegener.

De Noor Velgaard werd begin oktober op interim-basis benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter, na het plotselinge vertrek van Joop Munsterman. De ondernemingsraad wilde in eerste instantie dat die beslissing zou worden teruggedraaid, omdat de raad er niet van op de hoogte was gebracht.