AMSTERDAM - Financieel directeur Pierre-Jean Sivignon van Philips vertrekt per 31 maart 2011 bij het bedrijf om persoonlijke redenen. Hij wordt vervangen door Ron Wirahadiraksa, die momenteel financieel directeur is van de gezondheidstak van Philips.

Dat maakte het elektronicabedrijf maandag bekend. Sivignon, die sinds 2005 bij Philips werkte, zet zijn carrière buiten het bedrijf voort. ''Pierre-Jean heeft een belangrijke rol gespeeld bij zowel de strategische veranderingen als de operationele verbeteringen bij Philips'', aldus topman Gerard Kleisterlee. ''Ik vind het jammer om hem te zien vertrekken'', voegt hij toe.

De 50-jarige Nederlander Wirahadiraksa werkt sinds 1987 bij Philips en is sinds 2008 financieel directeur bij Philips Healthcare. Hij werkte voor het bedrijf in Nederland, Griekenland, Maleisië en Zuid-Korea. ''Zijn aanstelling heeft veel draagvlak, met name bij de nieuwe bestuursvoorzitter Frans van Houten'', aldus Kleisterlee, die volgend jaar zelf ook zijn functie opgeeft.