AMSTERDAM - De onrust op de financiële markten als gevolg van het opnieuw oplaaien van de Europese schuldencrisis is gunstig voor brokers, zoals BinckBank. Dit zei bestuursvoorzitter Koen Beentjes van de internetbroker zaterdag in de marge van de jaarlijkse Dag van de Belegger.

BinckBank haalt een groot deel van zijn inkomsten uit provisies op transacties van zijn klanten. In tijden van onrust is er over het algemeen meer handel en nemen de provisie-inkomsten toe.

''Er is nu meer te beleven met de Spaanse en Ierse toestanden. Dat soort bewegingen is goed voor ons. Onze klanten houden ervan dat er wat te beleven is'', aldus de topman.

Pensioen

Beentjes zei verder dat pensioendochter BeFrank op prijs gaat concurreren met andere pensioenaanbieders. ''De consument wil polissen met lage kostenniveaus. Wij gaan als prijsvechter de markt in met extreem lage kosten.''

Hij voegde toe dat de jaarlijkse kosten ongeveer 1 procent van het beheerd vermogen zullen worden. BeFrank heeft Binck samen met verzekeraar Delta Lloyd opgezet.

Relatief duur

BinckBank krijgt de laatste tijd steeds vaker het verwijt relatief duur te zijn als het gaat om de provisies. Onlangs werd duidelijk dat ING Bank op prijs met Binck gaat concurreren. Beentjes erkende dat het concern niet meer de prijsvechter is die het vroeger was. ''Prijsvechters duiken onder onze prijzen. Maar het pakket dat wij bieden is zo groot dat dit de prijs ook rechtvaardigt.''

De topman wilde geen commentaar geven op de recente overnamegeruchten rond het bedrijf. Vorige maand meldden verschillende Britse media dat er partijen zijn die interesse hebben om BinckBank over te nemen.