FRANKFURT - TUI, de grootste touroperator van Europa, staat op het punt om zijn aandelen in containerrederij Hapag-Lloyd naar de beurs te brengen. Dat meldde persbureau Reuters vrijdag op basis van bronnen.

Volgens die bronnen zou TUI binnenkort een bank benoemen die de beursgang moet begeleiden. ''Dat gebeurt nog voor Kerstmis'', aldus een bron. Een woordvoerder van TUI liet weten dat er nog geen bank aan het werk is gezet. ''We sluiten niet uit dat dit gebeurt, maar op het moment nog niet.''

De beursgang van Hapag-Lloyd is het begin van een nieuwe orde binnen TUI. De verwachting is dat TUI en de Britse tak TUI Travel in 2012 volledig in elkaar opgaan.

Kernactiviteiten

TUI had tot een paar jaar geleden twee kernactiviteiten; toerisme en scheepvaart. De toerisme-activiteiten zijn in 2007 samengegaan met Britain's First Choice, waarna TUI Travel ontstond.

Een jaar later lag er een overeenkomst om een meerderheidsaandeel in Hapag-Lloyd te verkopen aan een groep investeerders, maar door de crisis viel de deal in het water.

TUI bleef zitten met 43 procent van de aandelen in de rederij, waar het bedrijf nu alsnog vanaf wil.