AMSTERDAM - De omstandigheden zijn volgend jaar uitgesproken gunstig voor aandelen, voornamelijk door de enorm sterke groei in Azië en herstel van de Amerikaanse arbeidsmarkt, stelt SNS Securities vrijdag in de Beleggingsvisie en Top Picks 2011.

Door de toenemende vraag die dit oplevert, zullen de winsten van bedrijven toenemen, hoewel niet net zo sterk als in het begin van 2010, vervolgt de effectendochter van SNS Reaal.

"In dit klimaat zullen beleggers zich steeds comfortabeler gaan voelen, zeker omdat het gevaar van een recessie verder vermindert", aldus SNS. Daarnaast zijn aandelen momenteel aantrekkelijk gewaardeerd.

Bij het bepalen van de favoriete aandelen voor 2011, die werden ingedeeld in drie beleggingscategorieën, is SNS uitgegaan van deze verwachtingen.

Macro-selectie

De aandelen in de zogeheten Macro-selectie koos SNS vanwege hun hoge conjuncturele gevoeligheid, een hoger dan gemiddeld activiteitenniveau in opkomende markten of markten die vanwege de huidige fase van de economische cyclus een sterke groei zullen doormaken. Hier zijn Beter Bed Holding, ING Groep, Koninklijke DSM en TomTom de Top Picks voor volgend jaar.

De selectie van Small/Midcap aandelen is gebaseerd op dezelfde criteria als de macro-aandelen, aangevuld met ondernemingsspecifieke redenen. Hier gaat de voorkeur van SNS uit naar BE Semiconductor Industries, Brunel International en Heijmans.

Aandelen in de categorie Evergreens zijn bedrijven met een sterk track record, ervaren en succesvol management team en een solide balans. Daarnaast moeten deze concerns een bovengemiddelde groei, in de omzet, winstgevendheid of in beide, kunnen tonen. Arcadis, Fugro en Imtech zijn hierbij de favorieten van SNS.