AMSTERDAM – Easyjet wil zich in de nabije toekomst meer op zakenreizigers richten en zal voor de eerste keer in de geschiedenis dividend uitkeren. Dat melden Britse media in hun zondagkranten.

Aanstaande dinsdag onthult Easyjet de meest recente jaarcijfers. Marktkenners verwachten dat de nieuwe chief executive Carolyn McCall dan ook een strategische wijziging bekend zal maken.

Het uitbetalen van dividend aan aandeelhouders hoort daar bij. Het zou de eerste keer in tien jaar tijd zijn dat Easyjet dat doet. Net als andere prijsvechters heeft Easyjet dat geld gebruikt om nieuwe vliegtuigen aan te schaffen en snel te groeien.

Business class

Bronnen rondom de prijsvechter denken dat McCall zal kiezen voor het regelmatig verstrekken van een klein bedrag aan dividend en niet voor een grote eenmalige uitbetaling zoals Ryanair heeft gedaan.

Marktvorsers verwachten ook dat Easyjet in de nabije toekomst meer zakenreizigers aan wil trekken. Dat betekent niet dat de luchtvaarder een speciale business class-afdeling in de vliegtuigen maakt.

Het zou gaan om het bieden van meer flexibiliteit en het vooraf kiezen van een stoel, in ruil tegen een iets hogere ticketprijs.