AMSTERDAM - Kabelbedrijf Draka heeft de afgelopen maanden gezien dat het herstel in de sector aan kracht heeft gewonnen. De onderneming verwacht 2010 af te sluiten met een nettowinst van 50 tot 55 miljoen euro tegen 48,3 miljoen euro in 2009. Dat heeft Draka donderdag bekendgemaakt.

''Het voorzichtige herstel van de vraag, dat begon in het tweede kwartaal, heeft doorgezet en aan kracht gewonnen in de tweede helft van 2010'', aldus bestuursvoorzitter Frank Dorjee. ''Dat zal zich vertalen in een aanzienlijk hoger operationeel resultaat exclusief eenmalige posten in de tweede helft van het jaar.''

Draka verwacht een operationeel resultaat van 80 tot 85 miljoen euro, waarvan 46 tot 51 miljoen euro in de tweede helft van dit jaar zal worden behaald. Dat is 34 tot 49 procent meer dan in de tweede helft van 2009.

Bemoedigend

Volgens Dorjee is de prijsdruk in de afgelopen maanden niet verder toegenomen. Dat is ''bemoedigend'', aldus de topman. Daarnaast neemt de druk op de marges, veroorzaakt door dure grondstoffen, af. ''We zien 2011 met vertrouwen tegemoet.''

Draka bleef bij het standpunt dat het overnamevoorstel van de Franse branchegenoot Nexans niet in het belang is van het bedrijf. Draka liet weten ''goede voortgang'' te boeken met het onderzoek naar alternatieven. Daarbij wordt niet uitgesloten dat Draka als zelfstandige onderneming verder gaat.

Bod

Nexans legde vorige maand een overnamebod van 15 euro per aandeel Draka op tafel. Daarmee zou de overnameprijs op 1,2 miljard euro uitkomen. Draka heeft het bod afgewezen omdat het te laag zou zijn.

Nexans weet zich echter gesteund door grootaandeelhouder Flint dat circa 48 procent van de aandelen Draka bezit.