AMSTERDAM - Drukkerij Roto Smeets Group (RSG) ziet tabletcomputers, zoals de iPad van Apple, als een potentiële bedreiging voor de toekomstige activiteiten. Dat zei topman John Caris woensdag.

''Tijdschriften zijn aan het zoeken naar mogelijkheden om hun bedrijfsmodel te versterken. Tot nu toe zijn applicaties voor tablets voornamelijk een aanvulling op print, maar het kan in de toekomst ook een bedreiging gaan vormen'', zei Caris.

Hij noemde een paar voorbeelden. ''De Veronicagids biedt naast de geprinte versie nu ook een digitale versie aan. Uitgever Sanoma schrijft een wedstrijd uit wie de beste applicaties kan verzinnen voor zijn tijdschriften.''

Tijdschriften

Er is lang over gesproken, maar de tijd voor het aanbieden van digitale content door tijdschriften is volgens Caris nu aangebroken. ''Dit komt door de technologische ontwikkeling, oftewel de recente introductie van de tablets.''

Tot nu toe ziet Caris nog geen invloed van de tablets op de hoeveelheid papier die het bedrijf verwerkt, maar hij houdt er rekening mee dat dat volgend jaar anders zal zijn. ''Het is niet in te schatten hoe groot de invloed zal zijn.'' Hij schat dat ongeveer 40 procent van de ctiviteiten van RSG van tijdschriften afhankelijk is.