FRANKFURT - Het Duitse logistieke concern Deutsche Post heeft zijn winstverwachting voor dit jaar aangescherpt, dankzij een groei van de transportvolumes en hogere posttarieven. Dat heeft de Duitse concurrent van TNT dinsdag bekendgemaakt.

Het concern denkt een bedrijfsresultaat van 2 tot 2,1 miljard euro te halen in 2010. In augustus verhoogde Deutsche Post de winstverwachting al tot 1,9 à 2,1 miljard euro.

Dat was vooral te danken aan sterke resultaten bij expressbezorger DHL. Dit onderdeel profiteerde van de wereldwijd aantrekkende economie. Deutsche Post zag het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal met bijna 44 procent toenemen tot 543 miljoen euro, ruim boven de verwachtingen van analisten.

TNT

De teleurstellende resultaten die concurrent TNT vorige week rapporteerde staan in schril contrast met de winstverhoging van Deutsche Post.

TNT zag de operationele winst in het afgelopen kwartaal met een vijfde dalen, beneden de verwachtingen van analisten. Het concern heeft vooral last van verslechterende winstmarges bij de kwakkelende postdivisie.