KOEWEIT - Het staatsfonds van Koeweit, Kuwait Investment Authority, overweegt om te investeren in General Motors (GM), wanneer de Amerikaanse autoproducent later deze maand naar de beurs gaat. Dat heeft Bader al-Saad, directeur van het fonds, zaterdag gezegd.

''We moeten onderzoeken of het interessant is voor ons. Als het goedkoop is, zijn we natuurlijk geïnteresseerd'', aldus de fondsmanager. GM hoopt 10 miljard dollar op te halen met de beursgang.

Het concern werd vorig jaar met miljarden dollars aan staatssteun van de ondergang gered. Het werd toen van de beurs gehaald. Met de hernieuwde beursgang krijgt de overheid de kans het belang van 61 procent af te bouwen.

Grootste beursgang ooit

GM, de grootste autofabrikant in de VS, is van plan om 365 miljoen aandelen uit te geven tegen een koers van 26 tot 29 dollar per aandeel. De beursgang zou de onderneming waarderen op meer dan 41 miljard dollar. Dat zou een van de grootste beursgangen ooit betekenen.

GM kondigde eerder deze week aan dat de winst in het derde kwartaal boven de 2 miljard dollar zal uitkomen. Voor heel 2010 verwacht het concern een 'solide' winst. Het is bij een beursgang meestal gebruikelijk dat het bedrijf over een langere periode heeft laten zien winstgevend te kunnen zijn.