ROTTERDAM - VastNed Retail heeft over de eerste negen maanden van 2010 een hoger beleggingsresultaat behaald dan een jaar geleden. Dat bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van het vastgoedfonds.

VastNed Retail zette een beleggingsresultaat van 72,7 miljoen euro in de boeken. In dezelfde periode een jaar geleden kwam dit resultaat nog uit op 61,4 miljoen euro negatief.

Het vastgoedfonds herhaalde de verwachting dat het direct beleggingsresultaat per aandeel dit jaar zal uitkomen tussen de 3,60 en 3,70 euro. VastNed Retail gaat zijn beursnotering in Parijs stopzetten, om kosten te besparen.

Verhuurmarkt

''De verhuurmarkt is in het huidige economische klimaat, waarin retailers meer dan normaal belang hechten aan goede locaties, zeer competitief'', zo constateerde topman Reinier van Gerrevink.

VastNed Retail belegt in individuele winkelobjecten, winkelcentra en grootschalige detailhandelsvestigingen in kernlanden Nederland, Spanje, Frankrijk, België en Turkije. De waarde van de vastgoedbeleggingen bedroeg per 30 september ruim 1,9 miljard euro.