UTRECHT - Vastgoedbedrijf Corio heeft de nettohuuropbrengsten in de eerste negen maanden van 2010 zien stijgen. Dat maakte de onderneming donderdag nabeurs bekend.

De huuropbrengsten stegen met 12,9 procent tot 283,5 miljoen euro. Over dezelfde periode een jaar geleden kwamen de opbrengsten nog uit op 251 miljoen euro.

Corio meldde verder dat het directe resultaat, de winst uit verhuur van vastgoed, met 16 procent is gestegen tot 188,2 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 236,1 miljoen euro, terwijl een jaar geleden nog een verlies van 151,8 miljoen euro in de boeken werd gezet.

Significant

Het AEX-fonds verwacht dat zijn direct resultaat dit jaar significant zal toenemen ten opzichte van 2009. Corio maakte in maart de acquisitie bekend van een operationele portefeuille bestaande uit vier winkelcentra in Duitsland, Spanje en Portugal voor 662 miljoen euro.

Verder bezit het 50 procent van de aandelen in het grootste deel van winkelcentrum Porta di Roma, dat vanaf 1 mei is geconsolideerd. Volgens Corio hebben deze transacties meteen een positieve invloed op het direct resultaat per aandeel.

De pijplijn van het bedrijf steeg met 875 miljoen euro naar 3.140 miljoen euro.