AMSTERDAM - Verfspecialist AkzoNobel moet zijn eerste plaats op een wereldwijde duurzaamheidsindex afstaan aan chemiegigant DSM.

Het Nederlandse stuivertje wisselen is het gevolg van een technische aanpassing in de zogenoemde Dow Jones Sustainability Index (DJSI), zo werd donderdag bekendgemaakt.

Begin september werd bekend dat vijf (gedeeltelijk) Nederlandse concerns de hoogste positie innamen in de DJSI, een prestigieuze en uitgebreide wereldwijde index die de prestaties van bedrijven op het gebied van duurzaamheid meet. AkzoNobel stond bovenaan de sector chemie en nam de eerste plaats over van DSM, die in 2009 de ranglijst al aanvoerde.

Techniek

Donderdag maakte DJSI bekend dat door een technische fout in het beoordelingssysteem van vermogensbeheerder SAM, waarmee Dow Jones samenwerkt, de ranglijsten moeten worden aangepast. Behalve de wisseling van AkzoNobel en DSM brengt dit nog enkele andere veranderingen met zich mee.

Topman Hans Wijers van AkzoNobel wees er donderdag op dat de aanpassing niets verandert aan de toewijding waarmee zijn bedrijf aan duurzaamheid werkt.