AMSTERDAM - Mocht de Franse kabelmaker Nexans slagen in zijn poging om Draka over te nemen, dan raakt de Amsterdamse sectorgenoot zijn koper- en glasvezeltak mogelijk kwijt.

Nexans twijfelt aan de toekomst van deze activiteiten die de telecomsector bedienen en ziet meer brood in kabels voor de energiesector. Dat zegt topman Frédéric Vincent van Nexans woensdag in een interview met het Financieele Dagblad.

''We hebben nog geen definitief besluit genomen. Maar we hebben aandeelhouders die zeggen: de energiesector biedt ons zo veel, laten we ons daar liever volledig op concentreren'', aldus de bestuursvoorzitter.

Overlap

Vincent zegt in het interview weinig overlap te zien tussen de twee organisaties. Garanties dat er geen banen zullen verdwijnen bij een eventuele overname, wilde hij echter niet geven.

Het is de eerste keer dat Nexans zijn plannen met Draka toelicht. De Fransen willen de beursgenoteerde kabelmaker overnemen in een transactie van 1,2 miljard euro. Draka heeft het voorgenomen bod als 'ontoereikend' van de hand gewezen.

Draka wilde woensdagochtend geen commentaar geven. Een woordvoerder wilde ook niet zeggen of het bedrijf in gesprek wil treden met Nexans of met grootaandeelhouder Flint Beheer, die Nexans heeft benaderd omdat het van zijn belang af wil.