MOSKOU - De Russische premier Vladimir Poetin heeft de Renault-Nissan-groep aangeboden haar aandeel in de Russische autoproducent AvtoVAZ te vergroten tot een meerderheidsbelang. Renault-Nissan-topman Carlos Ghosn zei dit dinsdag na een ontmoeting met Poetin.

Renault-Nissan bezit momenteel een belang van 25 procent plus één aandeel in de Russische automaker. Een even groot aandeel houden de Russische investeringsgroep Troika Dialog en staatsbedrijf Russian Technologies.

Ghosn zei vorige week in een interview met het Russische televisiestation Russia Today dat Renault-Nissan met Troika Dialog in gesprek is over een mogelijke aankoop van hun belang in AvtoVAZ. Renault-Nissan kocht in februari 2008 een kwart van de aandelen plus één in AvtoVAZ, kort voor de maker van de Russische Lada hard door de economische crisis werd getroffen.

Premier

Volgens Ghosn had de Russische premier gezegd niet tegen een groter aandeel van Renault-Nissan in AvtoVAZ te zijn en dat dit meer dan 50 procent zou kunnen zijn. Ghosn wilde echter niet verder uitweiden over het aanbod.

''We kunnen met zekerheid zeggen dat de crisis in de Russische autoproductie verleden tijd is'', aldus Ghosn, die eraan toevoegde dat een groter belang wel een logische stap is voor Renault-Nissan.