GOUDA - Technisch dienstverlener Imtech heeft nieuwe doelstellingen afgegeven voor de periode tot en met 2015. Het bedrijf mikt op een omzet van 8 miljard euro en een winstmarge van 6 à 7 procent. Dat maakte Imtech dinsdag bekend.

Imtech gaf vorige week in een tussentijds handelsbericht aan dat de eerdere doelstellingen voor 2012 voor een omzet van 5 miljard euro en een operationele ebitamarge van 6 procent nagenoeg binnen handbereik liggen. Het bedrijf ligt ruim voor op die prognoses, aldus een verklaring dinsdag.

De beoogde expansie zal volgens Imtech gelijk worden verdeeld tussen autonome groei en groei via overnames. Het bedrijf heeft een kredietfaciliteit bij zijn banken afgesloten van 700 miljoen euro om de groei te financieren.

Europese markten

Imtech wil de doelstellingen realiseren door onder meer zijn bestaande posities in belangrijke Europese markten zoals de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Oost-Europa en Groot-Brittannië te versterken.

Dit kan gebeuren via groei op eigen kracht en via acquisities. Ook wil Imtech door overnames nieuwe markten betreden zoals Frankrijk, Italië, Portugal, Turkije en de Baltische staten.

Brazilië

Verder wil de onderneming haar positie in de wereldwijde maritieme markt verder versterken door het netwerk van servicelocaties op alle continenten uit te bouwen.

Daarnaast wil het bedrijf de huidige productielocaties in onder meer China, Singapore en Turkije versterken en nieuwe locaties opzetten in Canada en Brazilië.

Luchtvaart

Tevens zal Imtech belangrijke klanten in de olie- en gasindustrie, de auto- en luchtvaartsector en de levensmiddelenindustrie gaan volgen naar opkomende markten. Ook wil het bedrijf zich de komende jaren richten op groei in de markt voor energie en milieu, mede via overnames.

Imtech boekte in 2009 een omzet van 4,3 miljard euro en de winstmarge kwam uit op 5,8 procent. In de eerste helft van 2010 bedroeg de omzet 2,02 miljard euro. De nettowinst steeg in de eerste zes maanden met 11 procent tot 57 miljoen euro.