AMSTERDAM – De belangrijkste schuldeisers van filmstudio Metro-Goldwyn Mayer (MGM) hebben met een herstructureringsplan ingestemd. Dit meldt de Wall Street Journal op basis van een anonieme bron.

Binnen enkele dagen zal MGM volgens de krant het faillissement aanvragen. Hierna zal een andere filmstudio, Spyglass Entertainment, het bestuur van MGM overnemen.

 In het plan gaan de schuldeisers de schuld van MGM omruilen voor aandelen. Verder gaat Spyglass Entertainment, bekend van de nieuwste Star Trek film, niet meer een deel van zijn catalogus onderbrengen bij MGM.

Schuldenlast

Meer dan de helft van alle schuldeisers zou hebben ingestemd met het plan. MGM, bekend van films zoals James Bond en de Pink Panther, gaat gebukt onder een schuldenlast van 4 miljard dollar (2,9 miljard euro).

De herstructurering is tegen het zere been van investeerder Carl Icahn. Hij probeerde schuld van MGM op te kopen om zo het plan te dwarsbomen. Icahn wil dat MGM fuseert met concurrent Lions Gate Entertainment, waar de investeerder de grootste aandeelhouder is.