BARENDRECHT - Topman Bram Schot van ICT Automatisering stapt per direct op, na ''een verschil van inzicht over het te voeren beleid'' met de raad van commissarissen. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Schot trad in 1991 in dienst bij ICT en maakte sinds 1997 deel uit van het bestuur. Hij treedt per 1 januari officieel uit dienst. Schot ontvangt bij zijn vertrek een contractueel vastgelegde vergoeding van twee jaarsalarissen.

President-commisaris Carlo D'Agnolo (57) neemt de functie van bestuursvoorzitter over en legt zijn huidige functie neer. Commissaris Ben Kostwinder wordt waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen.

Enthousiasme

D'Agnolo zei vrijdag voorlopig aan te willen blijven als topman. ''Ik stort me hier met enthousiasme in en zal me de komende tijd gaan verdiepen in het beleid naar de toekomst toe.'' Hij wilde verder weinig kwijt over de reden van het vertrek van Schot. ''Het verschil van inzicht is de afgelopen maanden ontstaan.''

ICT Automatisering had het afgelopen jaar te maken met een leegloop bij de Noord-Duitse activiteiten. Daar vertrok in korte tijd bijna de helft van de 125 medewerkers.

Schot zei bij de presentatie van de halfjaarcijfers het vermoeden te hebben dat de medewerkers hun heenkomen hebben gevonden bij een oud-eigenaar.

Duitsland

In maart gaf Schot al aan niet op één lijn te zitten met het management in Duitsland. De Duitse activiteiten waren vorig jaar goed voor ongeveer een kwart van de omzet van ICT Automatisering.

Per 1 maart was de enige medebestuurder van Schot, Hans Oberg, opgestapt. Ook hij vertrok ''vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid'', zo heette het. Volgens D'Agnolo heeft het vertrek van Oberg niets te maken met het vertrek van Bram Schot.

In 2008 was ICT Automatisering onder de leiding van Schot slachtoffer van fraude. Een medewerker verduisterde 2,5 miljoen euro.