NEW YORK - Uitgeverij Thomson Reuters verhoogt de omzetverwachting voor 2010. In het afgelopen derde kwartaal steeg, voor het eerst in bijna twee jaar, de omzet bij Markets. Deze divisie levert nieuws en data aan klanten in de bankensector en aan andere financiële instellingen.

De resultaten in het derde kwartaal wijzen op herstel bij (financiële) klanten van Thomson Reuters. Gedurende de recessie zijn er over de gehele linie kostenbesparingen doorgevoerd en banen geschrapt.

De operationele winst daalde met 4 procent tot 681 miljoen dollar (490 miljoen euro). Dit had vooral te maken met investeringen in nieuwe producten, waaronder webtelevisie (Reuters Insider) en een handelsplatform voor financiële professionals (Eikon).

Omzet

Thomson Reuters gaf donderdag aan dat de omzet dit jaar vlak tot licht hoger zal uitkomen vergeleken met vorig jaar. Eerder dit jaar had de uitgever aangegeven een vlak tot licht lagere omzet te verwachten.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 3 procent naar 3,26 miljard dollar, valuta-effecten niet meegerekend. Bij de divisie Markets, die concurreert met bedrijven als Bloomberg en Dow Jones van News Corp, steeg de omzet met 1 procent tot 1,85 miljard dollar.

Risico

Binnen de divisie Markets daalde de omzet van het persagentschap met 3 procent door verlies van klanten. Met de levering van data voor risicomanagement aan financiële instellingen werd 10 procent meer omzet behaald.

Bij de andere tak van Thomsom Reuters, de divisie Professional, steeg de omzet met 5 procent. Deze divisie levert informatie aan onder meer de advocatuur en aan wetenschappers.