AMSTERDAM - Producent van diervoeding en visvoer Nutreco heeft in het derde kwartaal een 11 procent hogere omzet behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf herhaalde donderdag de eerder uitgesproken verwachting voor heel 2010. De behaalde resultaten lagen wel lager dan verwacht.

In totaal kwam de omzet uit op 1,338 miljard euro, iets lager dan de 1,342 miljard euro waarop analisten hadden gerekend. Met name de inkomsten uit de Mengvoer Europa-divisie stegen flink. Ook steeg de omzet in visvoer en de premixen fors.

De hogere inkomsten dankt Nutreco onder meer aan de doorberekening van hogere prijzen voor grondstoffen. Het effect van de hogere (verkoop)prijzen van Nutreco op de omzet was 2,7 procent. Ook gunstige wisselkoersen en een overname spekten de omzet. De volumes daalden.

Topman Wout Dekker zei in de persverklaring ''tevreden te zijn'' met het resultaat van dit kwartaal.

Resultaat

Voor heel 2010 verwacht Nutreco dat het bedrijfsresultaat (ebita) voor bijzondere posten met ongeveer 25 procent op jaarbasis zal toenemen. Een jaar eerder bedroeg dit resultaat 175,2 miljoen euro.

Het concern maakte donderdag niet specifiek het bedrijfsresultaat bekend, maar Nutreco zei wel dat het bedrijfsresultaat bij de Premix-, Visvoer- en Mengvoer-divisie hoger zijn dan een jaar eerder. Bij de vleesactiviteiten in Spanje was het bedrijfsresultaat lager dan in het derde kwartaal van 2009.