FRANKFURT - Deutsche Bank, het grootste bankconcern van Duitsland, is in het derde kwartaal diep in de verliezen beland. Het verlies hangt vooral samen met een eerder aangekondigde miljardenlast, gerelateerd aan de voorgenomen overname van Deutsche Postbank.

Daardoor kwam het nettoverlies uit op 1,2 miljard euro, maakte Deutsche Bank woensdag bekend. Analisten hielden echter rekening met een nog groter verlies.

Exclusief de eenmalige last van 2,3 miljard euro hield het bankconcern onderaan de streep een winst van 1,1 miljard euro over. Dat is ongeveer 21 procent minder ten opzichte van de behaalde 1,4 miljard euro in het derde kwartaal van 2009.

Tevreden

De totale baten kwamen in het derde kwartaal uit op 7,3 miljard euro. Deutsche Bank-topman Josef Ackermann is tevreden met de resultaten, ''ondanks aanhoudende moeilijke macro-economische en marktomstandigheden.''

Het concern herhaalde zijn doelstelling om in 2011 een winst voor belastingen van 10 miljard euro te halen. Dat doel heeft de bank zich eind vorig jaar gesteld.

Belang

Deutsche Bank maakte vorige maand bekend een meerderheidsbelang in Deutsche Postbank, de grootste consumentenbank van Duitsland, te willen nemen.

De bankgigant heeft voor een bedrag van ongeveer 10 miljard euro aan nieuwe aandelen uitgegeven om de overname te financieren, de grootste emissie van de bank ooit.