WILMINGTON - Het Amerikaanse chemieconcern DuPont heeft zijn winstverwachting voor heel 2010 naar boven bijgesteld, dankzij de wereldwijd aantrekkende chemiemarkten en hogere verkoopprijzen. De resultaten over het derde kwartaal vielen beter uit dan verwacht.

DuPont maakte dinsdag bekend een nettowinst over het derde kwartaal te hebben geboekt van 367 miljoen dollar tegen 409 miljoen dollar een jaar eerder.

De winstdaling hangt samen met een fors lager resultaat bij de farmacietak door het aflopen van patenten. De winst per aandeel kwam uit op 40 dollarcent, terwijl door analisten was gerekend op 34 cent per aandeel.

Omzet

De totale omzet steeg met 17 procent tot 7 miljard dollar. Analisten gingen hier uit van 6,76 miljard dollar. De verkoopvolumes stegen met 14 procent en de lokale verkoopprijzen gingen met 5 procent omhoog.

Voor heel 2010 rekent DuPont nu op een winst per aandeel van 3,10 dollar exclusief bijzondere posten. Eerder werd uitgegaan van een winst per aandeel van 2,90 tot 3,05 dollar.