GOUDA - Technisch dienstverlener Imtech heeft in het derde kwartaal de orderportefeuille verder zien toenemen.

Het bedrijf houdt vast aan zijn verwachting dat het bedrijfsresultaat (ebita) dit jaar zal stijgen door autonome groei en overnames. Dat blijkt uit een tussentijds handelsbericht dat dinsdag werd gepubliceerd.

Vooral in Duitsland, Oost-Europa, Scandinavië en op de Europese markten voor ICT en Traffic gingen de zaken goed voor Imtech, aldus topman René van der Bruggen in een toelichting. In de Benelux is volgens Imtech nog geen sprake van marktherstel en in Groot-Brittannië, Ierland en Spanje blijft sprake van een onzekere economische situatie.

Marge

Imtech handhaaft de doelstelling dat de omzet in 2012 moet uitkomen op 5 miljard euro met een winstmarge van 6 procent. Volgens Imtech ligt die doelstelling nagenoeg binnen handbereik. Het bedrijf komt volgende week dinsdag met een strategische update voor de periode 2011-2015.

Imtech maakte geen concrete cijfers bekend over de orderportefeuille in het derde kwartaal. De orderontvangst stond aan het einde van de eerste helft van 2010 op 5,2 miljard euro.

Overnames

Imtech heeft dit jaar tot dusver zeven overnames gedaan die samen 270 miljoen euro aan omzet genereren. Zo werd in september de overname bekendgemaakt van de Turkse technische dienstverlener aan de maritieme sector Elkon en de Finse branchegenoot LIT. In oktober werd de overname aangekondigd van de Spaanse medisch-technische firma Medical Engineering.

In juni kocht Imtech de Zweedse branchegenoot NEA waarmee het bedrijf zijn positie in de top drie in Scandinavië flink versterkte. Ook werd in juni de Noorse branchegenoot Spitsbergen VVS overgenomen door Imtech.

Doelstelling

SNS Securities denkt dat Imtech in de strategische update op 2 november een omzetdoelstelling zal afgeven voor 2015 van circa 7 miljard euro en een winstmarge van 6,5 tot 7 procent. ING rekent op een omzetverwachting van 8 miljard euro en een marge van 7 procent.