AMSTERDAM - Drankgigant Diageo, het bedrijf achter Guinness en Smirnoff, staat in de startblokken om drankafdeling Moët Hennessy van LVMH over te nemen. Dat schrijft The Telegraph. LVMH heeft onder meer Moët & Chandon en Dom Pérignon in bezit.

LVMH kondigde zaterdag aan een belang van 14,2 procent in concurrent Hermès te hebben genomen. Omdat LVMH-topman Barnard Arnault erom bekend staat dergelijke aankondigingen te doen aan de vooravond van een grootschaliger gebeurtenis, maakt de markt zich op voor een volledige overname van Hermès. LVMH zelf ontkent dit vooralsnog.

Volgens een analist wijst de grootte van het belang van LVMH in Hermès erop, dat een lid van de familie Dumas afstand heeft gedaan van zijn of haar deel. De familie Dumas heeft het 173 jaar oude Hèrmes in handen.

Banken

Om het geld voor een eventuele overname bij elkaar te schrapen, zou LVMH eventueel zijn drankafdeling in de etalage kunnen zetten, zo hoopt Diageo. Het bedrijf heeft al banken ingezet om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van een overname.

Diageo zou 10,6 miljard pond (11,95 miljard euro) willen neerleggen voor de aankoop van Moët Hennessy.

Het bedrijf steekt zijn bedoelingen in ieder geval niet onder stoelen of banken. “Diageo heeft Arnault uitgenodigd om te dansen. Het is aan hem of hij daarop ingaat of niet”, meldt een bron aan de Britse krant.