Value8 'denkt mee' met Fornix

BUSSUM - Investeringsfonds Value8 heeft een alternatief plan klaarliggen als de nieuwe strategie waar Fornix Biosciences aan werkt, aandeelhouders niet bevalt. Dit zei Peter Paul de Vries, de bestuursvoorzitter van Value8, vrijdag tegen het ANP.

Enkele weken geleden werd bekend dat Value8 een groot belang in Fornix heeft genomen. Daarbij liet het fonds weten in gesprek te willen over de toekomst van het bedrijf.

Dit gesprek heeft inmiddels plaatsgevonden. Value8 laat de bal vooralsnog liggen bij Fornix, dat op dit moment een herziening van de strategie uitvoert.

Goed plan

''Het eerste initiatief ligt bij Fornix. Zij moeten met een heel goed plan komen. Als dat er niet is, hebben wij een alternatief'', zei De Vries vrijdag. Hij maakte duidelijk dat er wel haast geboden is. Fornix wil de nieuwe strategie voor het eind van het jaar onthullen.

De Vries noemde de beursnotering van Fornix heel aantrekkelijk. ''Het is heel goed mogelijk om via Fornix een bedrijf op de beurs te brengen. Het meest voor de hand liggend zou iets in de medische sector zijn'', zei hij.

Overhead

Hij wees er daarbij op dat de omvang van de bedrijfsactiviteiten te klein is om de beursnotering te rechtvaardigen. ''Er zit overhead in die relatief zwaar drukt. Laprolan is te klein voor een notering. Dat moet je niet te lang laten voortduren.''

Na verkoop van de allergietak deze zomer, heeft Fornix alleen nog een divisie die actief is op het gebied van medische hulpmiddelen.

Afwachten

Fornix-bestuursvoorzitter Cees Bergman wekte eerder op vrijdag de indruk dat Value8 de stappen van Fornix afwacht.

''Er lijkt geen vastomlijnd plan te zijn anders dan dat zij ervan uitgaan dat er iets staat te gebeuren. Als ze zelf met plannen kwamen, hadden we dat mee kunnen nemen in onze strategische heroriëntatie'', zei hij over het gesprek dat hij had met Value8.

Value8 herhaalde vrijdag nabeurs in een officiële persverklaring de opmerkingen en gaf aan zich ''niet te herkennen in de weergave van het gesprek door de heer Bergman''.

Lees meer over:
Tip de redactie