Recordverkoop voor Volkswagen

WOLFSBURG - De Duitse autofabrikant Volkswagen heeft in de eerste negen maanden van dit jaar meer dan 5 miljoen auto's verkocht. Het is voor het eerst dat het bedrijf in de periode van januari tot en met september zoveel voertuigen verkoopt. Dat liet Volkswagen vrijdag weten.

De wereldwijde verkoop van Volkswagen en dochtermerken als Audi, Skoda en Seat kwam uit op 5,37 miljoen auto's. Dat is een stijging van bijna 13 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. ''We zijn zeer tevreden met deze ontwikkeling'', aldus algemeen directeur Christian Klingler.

Vooral in China en de Verenigde Staten deed het concern uit Wolfsburg goede zaken. In China ging de verkoop over de eerste negen maanden met 39 procent omhoog en in de VS met 21 procent. In heel Europa klom de verkoop met 1,1 procent. In West-Europa steeg de verkoop met ruim 15 procent.

De grootste autofabrikant van Europa rekent voor heel 2010 op een recordverkoop van ruim 6,3 miljoen auto's. In 2018 wil Volkswagen de grootste autofabrikant ter wereld zijn met een totale verkoop van meer dan tien miljoen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie