Daling omzet General Electric

FAIRFIELD- De omzet van het Amerikaanse conglomeraat General Electric (GE) is in het derde kwartaal ten opzichte van een jaar eerder met 5 procent gedaald. Dit bleek uit de vrijdag gepubliceerde kwartaalcijfers van het concern.

GE boekte een kwartaalomzet van 35,9 miljard dollar (25,5 miljard euro). Dit was minder dan de 37,5 miljard dollar waarop door persbureau Reuters geraadpleegde analisten gemiddeld rekenden. De nettowinst uit voortgezette activiteiten bedroeg 3,16 miljard dollar. Dit was 29 procent meer dan een jaar eerder. De winst was hoger dan verwacht.

Het bedrijf zag de orderinstroom toenemen. ,,Voor het eerst in acht kwartalen zagen we groei in zowel de orders voor apparatuur als voor diensten'', zei bestuursvoorzitter Jeff Immelt in een toelichting. Hij wees onder meer op orders voor zestig vliegtuigmotoren en 142 spoorlocomotieven.

De omzet uit het onderdeel dat medische apparatuur levert aan de zorgsector presteerde relatief goed. De omzet nam hier met 4 procent toe, terwijl het winstcijfer met 14 procent verbeterde. Volgens GE is sprake van een verbetering van de wereldwijde vraag vanuit de gezondheidszorg.

De zorgtak opereert in dezelfde markt als het Nederlandse elektronicaconcern Philips. Beide bedrijven maken onder meer medische scanapparatuur.

Lees meer over:
Tip de redactie