ING bij grootste begeleidende banken aandelenemissies

AMSTERDAM -De zakelijke divisie van ING is doorgedrongen tot de top-10 van voornaamste banken op het gebied van aandelenemissies in de zone Europa, het Midden-Oosten en Afrika, meldt de bankverzekeraar vrijdag.

In een door datavergaarder Thomson Reuters opgestelde lijst van grootste bookrunners bij aandelenemissies in de regio komt ING Commerical Banking dit jaar binnen op de tiende plek. ING staat daarmee als enige Nederlandse instelling in de top-10.

ING trad in de periode van 1 januari tot 8 oktober 2010 op als bookrunner bij 16 aandelenemissies, met een totale transactiewaarde van ruim 18 miljard euro, aldus het bedrijf.

In zowel Nederland als in de Benelux als geheel, was ING naar eigen zeggen de duidelijke nummer-1 voor aandelenemissies in 2009-2010 tot nu toe.

Bookrunner

De bank trad op als bookrunner in 15 van de 27 Nederlandse transacties van meer dan 20 miljoen euro. In de gehele Benelux was de bank betrokken bij 24 transacties, met een totale waarde van 10,3 miljard euro.

Verder stelt ING de belangrijkste bookrunner te zijn in de opkomende Europese regio's op basis van het aantal transacties. "Dit is een prominente stap in de richting van ING's strategische doelstelling om een top-5-positie te bereiken in de regio Centraal- en Oost-Europa", voegt de bank hieraan toe.

Lees meer over:
Tip de redactie