TKH wil belang Nedap niet uitbreiden

AMSTERDAM - Kabelbedrijf TKH Group is niet van plan zijn recent verworven belang van 5 procent in Nederlandse Apparatenfabriek uit te breiden, zo laat topman Alexander van der Loft vrijdag weten tegenover Dow Jones Nieuwsdienst.

Gevraagd naar een toelichting op de beeindigde overnamgesprekken met Nedap en de belangname uit 'strategisch defensieve overwegingen' zegt de topman: "Er is geen enkele gedachte bij ons om het belang uit te breiden.

Kort na het beeidigen van de gesprekken met Nedap deed zich de mogelijkheid voor een pakket aandelen over te nemen. Wij zagen dit als een kans om aan tafel te schuiven bij het management van Nedap."

Door een substantieel belang te nemen in Nedap wil TKH voorkomen dat het achter het net vist indien het bestuur geconfronteerd worden met 'nieuwe opties', ofwel belangstelling van derden. "Er is overigens geen enkel signaal dat daar op duidt."

Vijandig bod

Van der Lof zegt dat TKH geen vijandig bod op Nedap overweegt. "Wij doen alleen een overname als het bestuur daar volledig achter staat. Nedap is een prachtig bedrijf, maar wij respecteren hun keuze om de orienterende gesprekken te staken."

TKH maakte donderdag nabeurs bekend dat het een belang had verworven in Nedap van 5,06% voor een totaalbedrag van 6,3 miljoen euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie