Goldman Sachs geeft beste adviezen financials

AMSTERDAM - De Amerikaanse bankenreus Goldman Sachs blijkt de beste koop- en verkoopadviezen te geven over financiële aandelen. In 38 procent van de gevallen geeft Goldman een correct advies. Dit blijkt uit een onderzoek van persbureau Bloomberg.

De lijst is gebaseerd op de adviezen van januari 2008 tot juli 2010 van 2500 analisten bij 77 onderzoeksbedrijven en investeringsbanken wereldwijd. Bloomberg kijkt of de 'sell', 'hold' of 'buy' adviezen van analisten goed de richting van 90 financiële aandelen voorspelden.

Richting

Goldman Sachs blijkt het beste te kunnen voorspellen welke richting financiele aandelen opgaan. De analisten van de Amerikaanse bank gaven 30 goede adviezen voor de 79 financiële aandelen die zij volgen.

Nummer twee op de lijst is het Amerikaanse effectenhuis Keefe, Bruyette & Woods (KBW). Analisten van KBW gaven 27 correcte adviezen voor 78 financiële aandelen.

Daniel Harris, analist bij Goldman Sachs, zegt dat zijn team gebruik maakt van de economen van Goldman Sachs om de aandelen uit te kiezen. “Ik gebruikte de kennis van Goldman over de rente en werkloosheid om de beste aandelenselectie te maken”, verklaart hij. “Ons macro-onderzoek hielp ons micro-onderzoek.”

Fundamentele waarden

KBW doet zijn onderzoek van de grond af, zegt Frederick Cannon van het effectenhuis. Volgens Cannon concentreren de analisten van KBW zich vooral op de fundamentele waarden van een financieel aandeel en niet op het economische klimaat.

“Wij konden grotere trends zien tijdens de financiële crisis doordat we ons zo concentreerden op het microniveau. “

Tip de redactie