Ordina wil onderdeel Ormit verkopen

NIEUWEGEIN - Automatiseerder Ordina wil het onderdeel Ormit verkopen voor 11,7 miljoen euro. Daarvoor is een principeovereenkomst getekend met het huidige bestuur en de investeringsmaatschappijen Van Lanschot Participaties en Berk Partners.

Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Ormit, een specialist op het gebied van management development, behoort niet langer tot de kernactiviteiten van Ordina. De verkoop van het onderdeel wordt naar verwachting begin november afgerond.

''Ordina maakt een boekwinst op de verkoop van Ormit, de exacte omvang daarvan zal waarschijnlijk begin november bekend zijn'', aldus een woordvoerster van het bedrijf.

Omzet

Ordina verwacht dat Ormit dit jaar afsluit met een omzet van 14 miljoen euro en een bedrijfsresultaat (ebitda) van 1,3 miljoen euro. Ormit telt circa 150 medewerkers.

De zegsvrouw stelde ook dat Ordina op termijn mogelijk meer niet-kernactiveiten zal verkopen. Daarbij wees ze op het onderdeel Finext. Concrete gesprekken zijn echter nog niet gaande.

Lees meer over:
Tip de redactie