Koersen Wall Street verder omhoog

NEW YORK - De aandelenkoersen op Wall Street gingen woensdag over een breed front omhoog, gesteund door sterke bedrijfsresultaten en optimisme over de stimuleringsplannen voor de economie van het stelsel van Amerikaanse centrale banken, de Fed.

De sterke resultaten die Intel en JPMorgan Chase in het derde kwartaal boekten, voedden het optimisme over de komende stroom aan kwartaalcijfers.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een winst van 75,68 punten (0,7 procent) op 11.096,08 punten.

Nasdaq

De breder samengestelde S&P 500-index won eveneens 0,7 procent, tot 1178,10 punten. Daarmee ging de index, die sinds begin september 12,5 procent meer waard is geworden, voor de vierde handelsdag op rij omhoog. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 23,31 punten tot 2441,23 punten. Dat betekent een winst van 1 procent.

Chipfabrikant Intel presenteerde dinsdag nabeurs recordcijfers over het afgelopen kwartaal en toonde zich optimistisch over de komende periode. Aanvankelijk ging de koers van het aandeel flink omhoog, maar de winst verdampte weer snel. Intel sloot met een verlies van 2,6 procent, waarmee het onderaan stond bij de Dow-fondsen. De daling had mogelijk te maken met een verlaging van het koersdoel voor Intel van een effecteninstelling.

Koersstijgingen

Ook de aanvankelijke winst van het aandeel JPMorgan Chase sloeg om in verlies. Het aandeel verloor 1,4 procent. Mogelijk vonden beleggers het welletjes na de stevige koersstijgingen van de afgelopen weken. Het bankconcern meldde woensdag een winststijging in het derde kwartaal van ruim 20 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Vooral de lagere reserveringen voor wanbetalingen waren goed voor de winstgevendheid.

''De bedrijfsresultaten tot nu toe lijken de recente aandelenrally te rechtvaardigen. Mensen krijgen het gevoel dat zij waar voor hun geld krijgen door aandelen te blijven kopen'', stelt een Amerikaanse handelaar.

Gunstige cijfers

Industriële concerns zoals Caterpillar (plus 1,2 procent) profiteerden woensdag van gunstige macro-economische cijfers uit China. De producent van netwerkapparatuur Cisco ging aan kop in de Dow met een plus van 2,5 procent. Ook softwaregigant Microsoft (plus 1,9 procent) was populair.

De euro noteerde 1,3960 dollar, onveranderd vergeleken met het slot van de Europese beurzen woensdag.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie