Weer tunnel voor bouwer Westerscheldetunnel

MIDDELBURG - De aannemerscombinatie BAM-TBI, die eerder de Westerscheldetunnel aanlegde, gaat ook de nieuwe Sluiskiltunnel aanleggen. Dat liet de Zeeuwse gedeputeerde Kees van Beveren (Infrastructuur) dinsdag weten.

De Sluiskiltunnel gaat 295,6 miljoen euro kosten en komt onder het Kanaal van Gent naar Terneuzen te liggen, vlak bij de in 2003 opgeleverde Westerscheldetunnel.

Over het kanaal ligt nu een brug, die gemiddeld vijf uur per dag open staat en dat is het grootste verkeersknelpunt in de provincie Zeeland. De eerste voorbereidingen starten al begin volgend jaar. Op 30 juni 2015 moet de Sluiskiltunnel klaar zijn.

Tunnel

De tunnel kan mede worden betaald doordat de provincie Zeeland twee jaar geleden de aandelen van de Westerscheldetunnel van het Rijk kocht.

Het Rijk betaalt voor de nieuwe tunnel bijna 150 miljoen, de provincie ruim 110 miljoen en het overige geld komt van Vlaanderen, Zeeland Seaports en de gemeente Terneuzen.

De tunnel wordt in totaal 1330 meter lang en blijft in tegenstelling tot de Westerscheldetunnel tolvrij. De verwachting is dat de nieuwe tunnel meer verkeer zal trekken dan de andere. Wel verwacht directeur Tim Buijs van de Sluiskiltunnel dat door een betere doorstroming ook de Westerscheldetunnel meer verkeer zal krijgen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie