Lagere opening op Wall Street

NEW YORK - De beurzen in New York zijn dinsdag lager geopend. Wall Street volgde daarmee de lagere koersen in Azië en Europa. Beleggers waren vooral in afwachting van de kwartaalcijfers van chipgigant Intel die nabeurs uitkomen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een verlies van 0,4 procent op 10.965 punten. De breed samengestelde S&P 500 opende 0,4 procent lager op 1160 punten. De technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 2396 punten.

Later deze week volgen nog cijfers van onder meer General Electric, AMD, JPMorgan Chase en Google.

Fed

Halverwege de handel komen de notulen van de jongste vergadering van de Federal Reserve naar buiten. Beleggers hopen uit de notulen op te kunnen maken of de Fed begin november extra steunmaatregelen wil aankondigen. Er zou binnen de centrale bank verschil van mening zijn over de noodzaak van die stappen.

Farmaciegigant Pfizer steeg 0,3 procent. Het concern neemt voor 3,6 miljard dollar in contanten King Pharma over. De overnameprijs van 14,25 dollar per aandeel is een premie van 40 procent op de slotkoers van maandag. Het aandeel King Pharma ging bijna 40 procent omhoog.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie