Staalreus Posco verlaagt winstverwachting

SEOUL - Het Zuid-Koreaanse staalconcern Posco, de op twee na grootste staalfabrikant ter wereld, heeft in het derde kwartaal fors minder winst geboekt dan in het voorgaande kwartaal.

Ook waarschuwde het bedrijf dinsdag dat de winst dit jaar lager zal uitvallen dan eerder werd verwacht door de hoge grondstoffenprijzen.

De operationele winst kwam uit op 1,1 biljoen won (702 miljoen euro). Dat is 40 procent minder dan in het tweede kwartaal. Het resultaat viel lager uit dan verwacht. Analisten rekenden op een operationele winst van 1,27 biljoen won.

Verbetering

Er was wel verbetering zichtbaar in de resultaten ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg met 9 procent vergeleken met het derde kwartaal van 2009 en de omzet klom met 24 procent tot 8,5 biljoen won (5,4 miljard euro).

Voor heel 2010 rekent Posco nu op een operationele winst van 5,2 biljoen won (3,3 miljard euro). Dat is 7 procent minder dan eerder werd gedacht. Posco verhoogde in april en juli de staalprijzen, maar dat was niet voldoende om de hogere kosten voor grondstoffen te compenseren.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie