Wavin wil sneller groeien dan Europese bouwindustrie

AMSTERDAM - De fabrikant van buizen en leidingsystemen Wavin wil in de periode 2011-2015 een autonome omzetgroei behalen van 2 procent boven de ontwikkeling van de Europese bouwindustrie.

Toch verwacht het bedrijf op korte termijn geen breed marktherstel, zo stelt de producent van kunststof buizen dinsdag in een strategie update.

Het concern wil dat realiseren door de sterke aanwezigheid in opkomende markten, verdere vervanging van traditionele materialen door kunststof en stijging van de vraag naar energie besparende oplossingen en water management oplossingen.

Geen breed marktherstel

"Ondanks het feit dat we op de korte termijn geen breed marktherstel voorzien, gaan we een nieuwe fase in", stelt bestuursvoorzitter Henk ten Hove in een toelichting. "De basiselementen van onze strategie blijven lokaal marktleiderschap, het leveren van een compleet productassortiment en focus op Europa."

Verder zet Wavin in op een terugkeer naar de margeniveaus van voor de crisis bij een lagere omzet en het terugdringen van de leverage ratio - de verhouding tussen de netto schuld en de winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie - tot een gemiddelde van 2,0 over het hele jaar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie